Røgmaskiner

Her på siden er der samlet flere forskellige røgmaskiner fra flere udvalgte forhandlere. Der findes flere typer og varianter af røgmaskiner som man med fordel kan filtere igennem for at finde præcis den røgmaskine der passer dit behov! Hvis du ønsker noget mere information om diverse typer og varianter kan du læse mere om det HER.

Der findes flere forskellige røgmaskiner. Herunder er der samlet lidt information om diverse typer, så du bedre kan vælge din næste maskine.

Almindelig Røgmaskine

En almindelig røgmaskine er nok den type som man oftest tænker på, hvis man taler om ’røgmaskiner’. I modsætning til de andre typer, så bliver der skudt en tyk røg ud af maskinen som tydeligt kan ses.

En almindelig røgmaskine er en simpel maskine og er let at bruge. Den kan bruges til mange forskellige anledninger, som f.eks.:

– Diskoter
– Scenebrug
– Hjemmebrug
– Udlejninger

Der findes mange forskellige varianter indenfor typen ’almindelig røgmaskine’, og derfor kan den bruges til næsten de fleste anledninger. Det er vigtigt at man kun bruger den væske som anbefales til den maskine som man ejer eller overvejer at købe. Det er ofte speciel lavet røgmaskine-væske som man skal bruge.  Når denne væske bliver fordampet i maskinen skaber den en tyk røg. Hvilken væske man skal anvende til sin maskine kommer både an på hvor mange watt røgmaskinen er på, samt hvor tyk røg man ønsker.

Hazer røgmaskine

En Hazer røgmaskine skaber i modsætning til en almindelig røgmaskine en tynd og kontinuerlig røg. Denne røgmaskine bliver også kaldt en tågemaskine, da røgen der bliver skabt minder om tåge. En Hazer maskine er lavet til at køre en længere periode og derfor sikre sig at der bliver ved med at være ’tåge’ i rummet. Disse maskiner bliver ofte brugt til:

  • Diskoter
  • Scenebrug

Denne type røg er med til at fremhæve lysshowet, da man kommer til at se hele lysstrålen og ikke blot hvor lyset rammer. En Hazer bruger oftest olibaseret eller vandbaseret væske. Det er vigtigt at man læser hvilken form for væske man skal gøre brug af til sin maskine, da den ellers kan gå i stykker.

Fazer røgmaskine

En Fazer røgmaskine er en form for hybrid mellem almindelig røgmaskine og Hazer røgmaskine.
Den fylder rummet kontinuerligt med røg ligesom en Hazer røgmaskine god med en lidt tykkere ’tåge’ som en almindelig røgmaskine. Derfor bliver Fazer røgmaskine specielt brugt til:

– Scenebrug
– Diskoteker

Da effekten fra denne type af røgmaskine får et flot lysshow og kan fremkalde nogle fede elementer til scenebrug.

Den store forskel på en Hazer og Fazer maskine er at en Fazer bruger en vandbaseret glykol væske hvor en Hazer bruger ofte oliebaseret væske.

Low fog røgmaskine

En Low fog røgmaskine er også kaldet en low fogger. Denne type røg ligger en tyk og tæt røg som bliver liggende omkring jorden. Denne type af maskine fungere basalt set ligesom en almindelig røgmaskine, dog bliver røgen kølet af inden den bliver skudt ud og derfor bliver liggende på jorden.

Denne maskine bliver ofte brugt til:

  • Scenebrug

 Da effekten fra denne type røg kan skabe nogle fede elementer i en scene mm.

Tøris røgmaskine

Ligesom en low fogger så laver tøris røgmaskinen en tyk og tæt røg som lægger sig på jorden. Dette skyldes at tøris er meget koldt og derfor kan blive liggende. Som navnet også lyder så bruger en tøris røgmaskine tøris og er ikke ligeså effektiv som for eksempel en low fogger. Derfor bliver denne type af røgmaskine ofte brugt til:

  • Hjemmebrug  

OBS: Det anbefales at en røgmaskine køre min. 1 gang om måneden. Hvis den skal stå til opbevaring i en længere periode, bør man rense maskinen godt igennem med demineraliseret inden opbevaring.